Visma DataLøn A/S Visma DataLøn A/S Visma DataLøn A/S Visma DataLøn A/S Visma DataLøn A/S

Customer Care Consultant

Brænder du for god kundeservice og rådgivning i verdensklasse? Bliver du ekstra motiveret, når du kan vejlede kunder til den mest optimale løsning og spotte muligheder for mersalg? Så er du måske vores nye kollega til Customer Care.

Hvem er du?

Da service og salg er en naturlig del af vores kunderådgivning, leder vi efter dig, som ser sig selv som et talent, en specialist, en guru, en ekspert og stjerne inden for service og salg til alle vores fantastiske lønkunder. Derudover har du lyst til at lære alt, hvad der er at vide om løn - hvis du da ikke allerede kan det.

Vi ser gerne, at du

  • Kommunikerer perfekt mundtligt og skriftligt på dansk - og gerne også på engelsk
  • Har erfaring med kundeservice og evt. salg
  • Trives i et dynamisk miljø
  • Gerne vil lære og tilegne dig nye kompetencer
  • Formår at arbejde i flere IT-systemer på én gang

Men du er selvfølgelig også en god kollega, der bidrager til vores stærke fællesskabsånd ved at udvise overskud og bidrage til den gode stemning.

Hvad skal du lave?

Du vil blive en del af vores kompetente Customer Care afdeling for systemet DataLøn, hvor din fornemste opgave er at sikre, at vores kunder har den mest optimale løsning. Udover løn, hjælper vi også vores kunder med spørgsmål om f.eks. den nye ferielov, pensionsordninger, skattefradrag og meget mere. 

Vores rådgivning foregår både via telefon og chat, hvor du typisk taler med 40-50 kunder om dagen. Her formidler du altid din viden på den bedst tænkelige måde og nyder at være det positive indtryk af Dataløn udadtil. 

På en typisk arbejdsdag, vil du

  • Rådgive vores kunder og give dem en kundeservice i verdensklasse!
  • Finde den optimale løsning for den enkelte kunde
  • Spotte muligheder for mersalg, der hvor vi kan tilbyde vores kunder tillægsydelser, der kommer dem til gavn

Som en del af starten på din ansættelse vil du komme igennem et uddannelsesforløb, hvor vi vil sørge for at give dig de bedste forudsætninger for at lykkes i rollen som Customer Care konsulent.
Uddannelsesforløbet afsluttes med en test som det forventes, at du består for at fortsætte din ansættelse i Customer Care afdelingen hos Visma DataLøn.

Interesseret?

Hvis du har yderligere spørgsmål til stillingen eller rekrutteringsprocessen, er du velkommen til at kontakte Customer Care Manager, Chastine Hennebjerre på chastine.hennebjerre@visma.com

Opstart hurtigst muligt. Vi afholder samtaler løbende - tøv derfor ikke med at sende os din motiverede ansøgning og CV allerede i dag.

Hvem er Visma DataLøn og ProLøn?

Visma DataLøn og ProLøn er eksperter i løn og HR. Sammen skaber vi en enklere hverdag for vores 70.000 kunder, som vi bl.a. producerer 500.000 lønsedler for om måneden. Vi er en del af Visma-koncernen, som er Skandinaviens førende leverandør af løn- og HR-systemer samt outsourcing - og vi har fortsat store vækstambitioner.

Vi bor i vores nye, topmoderne og inspirerende domicil i Carlsberg Byen, der blandt andet rummer atrium, gårdhaver, tagterrasser, fitnessfaciliteter, café og restaurant. Det er hjemsted for samtlige af Vismas divisioner og selskaber i hovedstadsområdet. Her er plads til over 1100 medarbejdere, og så ligger det i gåafstand til S-togs- og metrostation.

Del på:

Referencenummer:

209519187

Region:

  • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Ansøgningsfrist:

Hurtigst muligt

Tiltrædelse:

Hurtigst muligt

Arbejdssted:

Carlsberg Byen

Yderligere oplysninger fås hos:

Pernille Hansen

Kontoradresse:

Emil Christian Hansens Hus, Gærtorvet 1 1799 København V